Cele mai frumoase poduri din lume!!

5.Qingdao Haiwan (China)

Podul Qingdao Haiwan “made in China”, a fost finalizat in doar patru ani si este cel mai lung pod peste apa din lume, cu o lungime de aproximativ 42 de kilometri. Constructia a fost terminata la sfarsitul anului 2010 si face legatura intre orasul Qingdao(situat in provincia Shandong) si districtul Huangdao.


4. Ponte Vecchio (Florenta)

 Ponte Vecchio (“Podul vechi”) ce traverseaza raul Arno, este un simbol unic prin faptul ca gazduieste o strada, o piata publica si un cartier de locuinte. Podul a fost ridicat in anul 1345, a trecut proba timpului si a supravietuit ca prin minune atacurilor germane din al Doilea Razboi Mondial. De fapt, singurul motiv pentru care podul a ramas in picioare este ca a fost pe placul lui Hitler.

 3.Podul Vasco da Gama (Portugalia)

Vasco Da Gama este cel mai lung pod suspendat din Europa cu o lungime totala de peste 17 kilometri. Acesta traverseaza raul Tagus in apropierea Lisabonei. Podul a fost deschis traficului rutier in 1998 pentru soferii care vor sa evite traficul aglomerat al Lisabonei. Constructia podului a durat doar 18 luni.

2. Henderson Waves (Singapore)
Henderson Waves este un pod care a facut valuri inca din prima zi de la deschidere. Inalt de 36 de metri si lung de 274 metri, constructia este cel mai mare si mai frumos pod pietonal din Singapore. Cu un design unic, serpuit, podul de deasupra orasului Singapore ofera trecatorilor o priveliste care taie rasuflarea.

1.Podul Nemuririi (China) 

Podul Nemuririi are o denumire sugestiva si este printre cele mai vechi poduri din lume. De fapt, nimeni nu stie cum si nici cand s-a format celebrul pod din stanci, dar conform cercetatorilor, acest fenomen a avut loc in epoca de piatra. Podul, compus din trei stanci mari si cateva mai mici, e considerat sacru in cultura locala si este asociat cu nasterea, moartea si renasterea.

Reclame

Un gând despre „Cele mai frumoase poduri din lume!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s